Hoppa över menyn

Stora Saluhallen – lockande och levande

13 maj, 20161 jan 1970

Stora Saluhallen – lockande och levande

Direkt innanför dörren märker jag det direkt: det är något speciellt med Stora Saluhallen. Jag kan inte sätta fingret på exakt vad det är och vill inte heller göra det. Istället låter jag mig förföras av alla intryck, smaker, dofter och färger som blandas till ett smörgåsbord. Ibland studerar jag det speciella välvda taket en stund innan jag fortsätter in mot vackert dekorerade butiker och smakrika serveringar. Alltsamman skapar känslan av ett lokalt paradis men också en egen värld långt från stormarknader, handskanners och digitala prislappar. Jag tycker om känslan av att köpa min ost och mitt bröd över disk, från människa till människa, från hand till hand. En urgammal tradition som bygger på ett förtroende mellan handlare och kund. För egen del tycker jag det är skönt att kunna sätt mig med en kopp kaffe och göra varje inköpsrunda till ren njutning. Det är Saluhalen för mig: en levande och lockande upplevelse som ger mig ett leende på läpparna. Det känns verkligt, välgjort och vänligt. Det är på riktigt.

Wraps

Njutning för både öga och gom