Hoppa över menyn

Godis och gåslever – mat för både fest och vardag

19 maj, 20161 jan 1970

Godis och gåslever – mat för både fest och vardag

Stora Saluhallen är platsen för SVT:s programserie En tysk, en fransk och en husman. Där möts två kockar med olika bakgrund och erfarenheter. De skapar mat på varsitt sätt och handlar i Saluhallens butiker. För vad kunde passa mer perfekt än en mötes- och marknadsplats som denna? Det konstateras också i programmets inledning: Här möts både många smaker och många kulturer. I den första delen av serien är utmaningen att skapa mat till ett barnkalas. Kockarna letar rätt på vad de tycker är de bästa ingredienserna, allt medan den vanliga verksamheten pågår i Stora Saluhallen. Resultaten är lika olika som kockarna. Just detta är kanske Stora Saluhallens stora finess: Här finns allt för både fest men och vardag och här hittar du specialvaror som du aldrig sett förut likaväl som traditionella råvaror av hög kvalitet. Det mesta från godis till gåslever, helt enkelt. När detta skrivs är det bara några dagar kvar till nästa avsnitt och spänningen stiger: Vad ska kockarna hitta på härnäst? Om du vill kan du hämta inspireras från programmet och utmana dig själv med att laga något du aldrig försökt göra förut.

svenssons